Lyžovačka v Petříkově

Termín: neděle 22.2.2004 7:00

...aneb Císařovna vrací úder

V Petříkově bylo fajn. Perfektně upravená sjezdovka a pohodové počasí. Štěpoš imitoval lavinu a zasypával nás hromadami sněhu při brždění. Na usmířenou nás naléval slivovicí, ve které bylo trochu čaje. Harry přiváděl přítomné dívky do extáze svým stylem a Zuzka jim to přála. Pepe jel na kotvě napřed se svojí s a potom už jen se S. Janička si stěžovala, že všichni jezdíme hrozně pomalu a Klemin nám jako obvykle neřekl, kdy bude ta zabíjačka.

Polední přestávku jsme strávili v Mázhausu. Pochopitelně to dopadlo jako vždycky. Po párku s hořčicí řekl Štěpoš vrchní: "Sedm zelenejch a sedm mlíček do kávy." Vrchní odvětila: "To jsem zvědavá, co s tím budete dělat." Koukala jako blázen, když na stole začal vznikat nápoj bohů. Do clubu však nevstoupila - prý za chvíli pojede autem.

Pak se ve dveřích objevila Císařovna. Zaujata obrovským psem od sousedního stolu vytáhla salám a jala se ho krmit. Na naše poznámky o tom, že bychom také ještě něco snědli, reagovala lakonicky: "To byste museli vypadat tak jako on." Do toho přišla Janička a bručela něco o sviních převlečených za kamarády - proč prý jsme na ni nepočkali. Jakmile uviděla, že je k dispozici nápoj bohů, uklidnila se a nedočkavě vyhlížela další rundu.

Ta na sebe nenechala dlouho čekat. Měla ji na svědomí sama Císařovna, dej jí, Pane, věčnou slávu. Lidi od okolních stolů kroutili hlavami, ale pro jistotu si zapamatovali název a způsob přípravy, může se to prý hodit.

Začátek odpoledního sjezdování vypadal tak, jak musel. Nejisté nohy, opožděné reakce a styl v..., ještěže jsme mladí silní lidé, zvyklí překonávat překážky. Za chvíli jsme byli zase fit.

Ke zpáteční cestě jen jednu poznámku: Při čůrací pauze v Globusu v Olomouci potkal Štěpoš svého přítele Bobíka. Nikomu z nás ho opět nepředstavil, ale asi to musí být opravdu dobrý kamarád, protože Štěpoš si kvůli němu málem nechal ujet autobus.

sepsal Kmotr