Léčitel?

(Štěpoš, 6.9.2004, 23:42)

Slyšeli jste nové album Tata Bojs, Nanoalbum? Konkrétně sedmou skladbu s názvem Léčitel? Pořád přemýšlím, jestli doc. prof. Tečka, CSc. ve svém projevu náhodou nenaráží i na nás -- Aviváž club? Co by mu mohlo vadit na magické směsi, kde se zelená a bílá spojují v harmonickém tanci? Jedná se mi hlavně o pasáž po 3. minutě. Vím, že to je člověk s velmi vysokou paranoiou, ale i přes to... Co když to byl skrytý útok na Aviváž?

Pokud jste album neslyšeli, tak krátká rekapitulace: všechny skladby spojuje příběh z blízké budoucnosti točící se okolo několika postav a hlavně C.V.A.N. (Centrum pro výzkum a aplikaci nanogamie). Co je klíčové: album má DĚJ! V něm nám všechny hlavní osoby postupně popíší sebe, své myšlenky i skutky. Vše v průběhu času. Je to takový pokus o variaci na téma alba 1. Outside od Davida Bowieho.

A co že je tak zvláštního? V sedmé skladbě se již zmíněný prof. Tečka (hlas mu zapůjčil Jiří Schmitzer) rozvášnuje nad "zdravou společností". Vymezuje zdravé a nezdravé nelidi. A právě popis nezdravé části lidstva je kámenem úrazu. Vám to nepřipadá jako útok vedený proti Aviváži?
Každopádně asi budeme muset profesora navštívit a zkonfrontovat naše pohledy na věc. Asi nás pojede víc, abychom ko zkonfrontovali pořádně. A vrátil se nám dokonce i Klemin, který pana profesora nakonec zkonfrontuje po svém. Možná i víckrát.

Pokud jste projev neslyšeli, tak si určite přečtěte aspoň text skladby, jedná se hlavně o druhý odstavec.